Leermoment< Terug

Contactgegevens

Het Land van Strijen
Kerkstraat 47
3291 AK STRIJEN

Groep

Tentoonstellingen

Type

Tentoonstelling

Omschrijving

Leren doen we niet alleen op dit moment maar vanaf onze geboorte tot aan de dag dat we afscheid moeten nemen is er geen moment dat we niet leren. Maar er zijn periodes in ons leven die zo opgeslagen liggen in ons geheugen dat we de beelden, als we eraan herinnerd worden, weer duidelijk voor ogen zien. Zulke momenten wil Museum Het Land van Strijen met deze expositie bij de bezoekers oproepen.
Wie kent ze niet. De oude schoolplaten waar de meester of de juffrouw verhalen bij vertelden van zeevaarders die de wereld ontdekten of de plaat van de Noormannen die met hun schepen de Noordzee kwamen afzakken om met veel geweld ons land te bestormen. Of de kaarten met voorstellingen van wilde dieren.
Al deze platen zullen tentoongesteld worden. Ook zullen de vitrines gevuld worden met objecten die uw verbeelding zullen prikkelen en waar u ongetwijfeld aan uw kinderen of kleinkinderen kunt vertellen dat we vroegen geen iPod of tablet hadden op school maar gewoon een woordenboek waar we iets in opzochten.

Openingsdata en tijden

Datum vanaf
zaterdag 12 sep 2020
Datum t/m
zaterdag 19 dec 2020

zaterdag
11:00 - 16:00
zaterdag
11:00 - 16:00

Locatie op kaart

  • print