Watersnoodroute 2.0

maandag 29 jan 2018

Op 1 februari was het 65 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. De ramp van 1953 heeft ook grote delen van de Hoeksche Waard getroffen.

In 2003 werd deze ramp ook in de Hoeksche Waard op grote schaal herdacht. De gemeenten, het waterschap en de VVV hebben toen gezamenlijk een watersnoodroute uitgezet over de buitendijken van het eiland. Vijftien jaar later is de route in een nieuw jasje gestoken. De huidige route voert langs zes panelen met informatie wat zich op die bewuste plek heeft afgespeeld. Onderweg is de route herkenbaar aan de vroegere bordjes aan de lantaarnpalen.

izi.Travel app
De huidige route met alle informatie is opgenomen in de izi.Travel app. Deze app biedt GPS gestuurde routes aan. Iedereen kan de izi.Travel gratis downloaden en daarin de Watersnoodsroute gebruiken vanaf 1 februari 2018. Bekijk de route op izi.Travel >

De izi.TRAVEL app is gratis te downloaden voor smartphones met AndroidiOS of Windows Phone
Meer informatie vind je op https://izi.travel/nl

Maak de Watersnoodroute compleet
Er is ongetwijfeld veel foto- en filmmateriaal, dat nog in de ‘schoenendoos’ zit. Het aantal overlevenden dat hun verhalen en ervaringen kan doorgeven aan volgende generaties wordt met de jaren kleiner. Al deze verhalen en materialen maken de Watersnoodroute in de app nog waardevoller.
Stuur ons daarom uw verhalen, foto’s, films of kranten. Elke aanvulling maakt het verhaal van de watersnood in de Hoeksche Waard completer. Stuur uw bijdrage per e-mail naar: 1953@wshd.nl

Wij nemen dan contact met u op over de manier waarop we uw materialen aan de app kunnen toevoegen.

Exposities Watersnood
Tot en met 3 maart in Museum Het Land van Strijen: expositie 'Dorp in het Water'.  Kijk www.hetlandvanstrijen.com voor meer informatie.

Tot en met 1 maart in het Museum Hoeksche Waard, de 65 jarige herdenking Watersnood 1953. Vijf infopanelen, met tekst en foto’s geven de bezoeker een idee over de dreiging die voorafging, de dag van de ramp zelf, de ontreddering, onzekerheid, angst, verlies maar ook kleine geluksverhalen die men meemaakte. Kijk op www.museumhw.nl voor meer informatie.

  • print

VVV Idee

Groot familiepark

Recreatieoord Binnenmaas is een groot familiepark dat centraal ligt in de Hoeksche Waard. Met een mooi buiten zwembad, speeltuin, attracties, midgetgolf, kinderboerderij en bootverhuur.

Lees meer

Producten uit de streek

Proef de producten van het Zuid-Hollandse land en leer de smaken uit de streek kennen.

Lees meer

Content VVV Idee