Hoeksche Waard herdenkt 600 jaar Elisabethsvloed

maandag 27 sep 2021

In de nacht van 18 op 19 november 2021 is het 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed de graafschappen Zeeland en Holland overspoelde. Storm en water richtten veel schade aan en veranderden de loop van het water in het getroffen gebied.Daarmee markeert de Sint Elisabethsvloed mede het ontstaan van het eiland de Hoeksche Waard zoals wij dat nu kennen.

Het kenmerkt naast het landschap van de Hoeksche Waard die sinds de overstroming stapsgewijs is ontstaan ook de mentaliteit en ondernemerschap van haar bewoners zoals we die nu kennen. 600 jaar geleden maar tot op de dag van vandaag zijn de sporen ervan dus zichtbaar en is het actueler dan ooit. Want het water komt weer, als gevolg van de wereldwijde klimaatcrisis. Wat hebben we geleerd van toen en wat kunnen we nu doen om droge voeten te houden?

Gemeente Hoeksche Waard herdenkt de Sint Elisabethsvloed en viert het ontstaan van het eiland van september 2021 tot september 2022 met verschillende activiteiten en evenementen.

Meer informatie >