Museum Hoeksche Waard weer open

donderdag 28 mei 2020

De deuren van de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein zijn weer open voor het publiek. Hierbij staan gastvrijheid en een veilig bezoek voorop. Uiteraard houdt Museum Hoeksche Waard zich aan de richtlijnen van de overheid en de Museumvereniging. Er is een aangepaste route, passende hygiëne en aandacht voor de 1,5 meter afstand.

Herenboerderij Oost-Leeuwenstein
Deze monumentale herenboerderij stamt uit de 17de eeuw, het bijbehorende unieke zomerhuis uit de 18de eeuw. De grote schuur is ruim 150 jaar geleden verbouwd tot het huidige ‘middenlangsdeeltype’ dat kenmerkend is voor de Hoeksche Waard. Hier woonden boeren met veel land, veel oogst, waarvoor ze grote schuren nodig hadden. De familie Leeuwenburgh heeft hier generaties lang gewoond en geboerd.

Bezoek aan het museum is alleen mogelijk door vooraf een datum en een tijdslot (starttijd) te reserveren op  www.museumhw.nl

Tot 1 september is ’t Hof van Assendelft gesloten. Een huwelijksvoltrekking in ’t Hof is, met enige aanpassing, wel mogelijk. Groepsontvangsten en open rondleidingen zijn tot nader order niet mogelijk.