Oud-Beijerland, een dorp met stadse allure!

In Oud-Beijerland is veel te zien en te doen. Een heerlijke fietstocht over de dijken van het Spui, winkelen in het historisch centrum of genieten van het zonnetje met een frisse duik in de zwembaai bij de Oude Tol.  Ook de verbinding over het water biedt unieke kansen. Een dagje op stap met de waterbus naar het Haringvliet is zeker een aanrader. Daarnaast is er de voet/fiets veerverbinding tussen Oud-Beijerland, Rhoon en Spijkenisse. U kunt opstappen bij de Oude Tol of in het centrum van Oud-Beijerland. En natuurlijk is de haven een geliefde plek om te overnachten voor de liefhebbers van watersport.

Luchtfoto haven Oud-Beijerland Historisch winkelhart
Het centrum van Oud-Beijerland is indrukwekkend door de haven en de historie, bruisende horeca en het opvallende winkelaanbod. Hier kunt u naar hartenlust winkelen in bijzondere boetiekjes en speciaalzaken en tussendoor ontspannen iets drinken in een van de mooie horecagelegenheden, waar de ondernemers u gastvrij ontvangen.

Bruisend centrum
Sfeervolle evenementen maken dat bezoekers Oud-Beijerland het hele jaar weten te vinden. Er valt altijd wel iets te beleven op de Spuidagen, Jaarmarkt en de sfeervolle Kerstmarkt. Bezoek ook eens de PUUR markt, deze ambachtelijke markt is gericht op regionaal en seizoensgebonden streekproducten en wordt meerdere zaterdagen per jaar georganiseerd.

Historische panden en muurschilderingen
Wil je meer te weten komen over de rijke en lange historie van Oud-Beijerland. Wat voor verhalen schuilen er bijvoorbeeld achter die prachtige oude gebouwen, muurschilderingen en haven. Ontdek de historie, kunstobjecten en cultuur van Oud-Beijerland. De cultuurroute brengt de verhalen bij de mooiste plekken in het centrum tot leven. Meer informatie vind je op www.beleefroutes.nl. U vindt de route in het straatbeeld terug door stoeptegels met een QR code. Door de codes te scannen krijgt u nog meer informatie over de plek waar u op dat moment staat.
25 Pareltjes van monumenten in Oud-Beijerland (PDF)

Toeristisch Overstap Punt
Oud-Beijerland heeft twee Toeristische Overstap Punten.  Ideaal om te starten met uw bezoek aan de Hoeksche Waard  en al fietsend of wandelend de omgeving te ontdekkenBij de TOP Klein Profijt kunt u een bezoek brengen aan het gelijknamige bezoekerscentrum. In het naastgelegen natuurgebied de Staart ontmoet u de Schotse Hooglanders  en Konikpaarden. Bij TOP de Oude Tol vindt u een zwembaai met zandstrand en ligweide. De plek om te genieten van een zonnige dag. Ook  kunt u hier opstappen op de voet/fiets veerbinding tussen Oud-Beijerland, Rhoon en Spijkenisse.

Oud-Beijerland is een dagje uit meer dan waard! Meer informatie: www.oudbeijerlandcentrum.nl

Welkom in Oud-Beijerland from TALMON | smart video agency on Vimeo.

  • print