Activiteiten gaan weer beginnen

woensdag 14 mrt 2018

Met het voorjaar in het vooruitzicht starten diverse attracties en activiteiten hun nieuwe seizoen.

Dordtevaar // dordtevaar_dordrecht.jpg (121 K)Dordrecht vanaf het water, vanuit de trein of te voet
Dordrecht verkennen vanaf het water verkennen met de Dordtevaar is mogelijk vanaf 1 april. Fluisterzacht varen langs de Dordtse ‘waterwandelgangen’. Of koop het dagarrangement ‘Schuitje varen, theetje drinken’ bij VVV Dordrecht. Een leuk dagje met o.a. de Dordtevaar, stadswandeling, koffie met chocoladeproeven en lunch. Vanuit de elektrische trein van Dordrecht Tours kun je op een unieke wijze het historische centrum van Dordrecht bezichtigen. Vanaf 4 april neemt een VVV-gids je iedere woensdagochtend mee door het heden en verleden van Dordrecht en vertelt de mooiste verhalen over de monumenten en bezienswaardigheden van Dordrecht. 
Meer Zien & Doen in Dordrecht > 

Speeltnatuur Tiengemeten-5 jaar // namo76120_janko_van_beek.jpg (94 K)Speciaal voor kinderen
De kinderen kunnen weer lekker buiten spelen en op avontuur gaan in Recreatieoord Binnenmaas of in Speelnatuur Tiengemeten. Speelnatuur heeft een Ukkie-eiland en avontuurlijke speelplekken voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Recreatieoord Binnenmaas is een familiepark met kinderboerderij, speeltuin, midgetgolf en nog veel meer. Helemaal nieuw is Avonturenboederij Molenwaard waar je de Hollandse natuur met diverse boerderijdieren kunt ontdekken. 
Alle speeltuinen in de regio Zuid-Holland Zuid > 

Nieuwpoort - algemene foto // nieuwpoort_2.jpg (242 K)Cultuur snuiven
Fort Buitensluis in Numansdorp opent op een aantal dagen per maand de poort voor bezoekers. Een fort met munitie- en buskruitmagazijn en bunkers. Je kunt wandelen over het terrein of een rondvaart maken. Of bezoek de musea op het Natuureiland Tiengemeten. Ook zij ontvangen weer bezoekers vanaf 1 april. Het Landbouwmuseum met machines en gereedschappen uit de land- en tuinbouw of bezoek het Rien Poortvlietmuseum met aquarellen en olieverfschilderijen van deze kunstenaar.
Op zaterdagmiddag kun je in het vestingstadje Nieuwpoort het museum Het Stadhuis bezoeken. Een uniek gebouw met een inundatiesluis dat onderdeel uitmaakt van de Oude Hollandse Waterlinie.
Alle attracties in de regio Zuid-Holland Zuid> 

Chinese Schouw-Sampan // sampan_bootverhuur_giessenburg2.jpg (263 K)Het water op
Bij het Biesboschcentrum Dordrecht is de verhuur van kano’s, kajaks, elektrische boten, fluisterboten, roeiboten en sups weer geopend. Het Hollandse deel van de Biesbosch ontdekken vanaf het water! Of ga varen met een Sampan op de Giessen. De Chinese Schouw in Giessenburg verhuurt deze Chinese rivierboten.  
Alle bootverhuur in de regio Zuid-Holland Zuid > 

Kamperen
De meeste campings gaan binnenkort weer open. De regio Zuid-Holland zuid heeft op dat gebied vele mogelijkheden. Van camperplaatsen op boerenerven tot luxe campings met moderne faciliteiten en comfort.
Alle campings en campererven in de regio Zuid-Holland Zuid > 

  • print

VVV Idee

Fietsen in de regio

Ga op pad met de handige fietskaart Hoeksche Waard-Voorne-Putten-Rozenburg. Citoplan fietskaart met alle fietsknooppunten, LF-fietsroutes op een handzaam formaat.

Lees meer

Waterbus Haringvliet Expeditie

Doe een rondje Haringvliet met de Waterbus vanuit Rotterdam, Dordrecht, Oud-Beijerland en Spijkenisse.

Lees meer

Content VVV Idee